Rainbow Centre

RainbowDonderdag 26-5

Bij aankomst werden we ook hier hartelijk ontvangen. Het is een groot open gebouw, met atletiekbaan en zwembad in het midden. Ook hier de open structuur en alle lokalen komen uit op een gang met direct contact met buitenlucht. Deze school is gericht op leerlingen met meervoudig gehandicapten. In totaal zijn er 368 leerlingen van 7-18 jaar en 250 leerling van 0-6 voor vroege interventie. Gemiddeld is er per 2 leerlingen 1 personeelslid.

spedIn de presentatie over de visie van de school werd al snel duidelijk dat hier hetzelfde SPED model gebruikt wordt als op MINDS. Nadat enkele personeelsleden in rap tempo hun verhaal deden werden we uitgenodigd om door de school te lopen.

De klassen waren klein en voorzien van gemiddeld 1 pc en beamer. Verder was er een mooi zwembad en sportveld waar op rooster gebruikt van werd gemaakt. Iedereen liep hier in scholuniform en personeel in school polo’s. Duidelijk herkenbaar.

De school beschikt over therapieruimtes, speelruimtes en snoezelruimtes. de speel- en snoezelruimtes worden op schema 2x per week bezocht door de klassen.

IMG_2123 IMG_2125 IMG_2126 IMG_2127 IMG_2128

Als afsluiter kwamen we in een ruimte die mij verbaasde. Er was ook een IT-er in dienst die een ruimte had ingericht met vanalles wat mogelijk was met IT. Naast de gewone pc’s met online software ook ipads met augmented reality, een interactieve vloerpresentatie, computer met oogbesturing etc. Hier kan getest worden en ingezet in de rest van de school. Een mooi initiatief!

IMG_2130 IMG_2131 IMG_2136 IMG_2148 IMG_2149