Studiereis Singapore mei 2016

van 21 -29 mei 2016 nemen  Eric Rietkerk (Lid Raad van Toezicht Mytylschool Tilburg) en Boudewijn van der Pas (Leerkracht met taak ICT-coördinatie) deel aan een een ICT / SEN gerelateerde Studiereis naar Singapore namens Mytylschool Tilburg.

LECSO (Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs) organiseert deze reis samen met Gewoon Speciaal ICT voor een gemêleerd gezelschap van 19 deelnemers.

Doelstellingen van deze studiereis zijn onder andere:Studiereis_dag_01-01

 • Kennisnemen van onderwijsstelsel, in het bijzonder van het inclusief onderwijs en de rol van ICT daar in.
 • Uitzoeken hoe de hoge score op inzet ICT in het onderwijs van Singapore wordt bereikt.
 • Een oordeel vormen door middel van discussie met reisgenoten en professionals.
 • Vertalen van de geobserveerde best practices naar de eigen situatie.
 • Verwerven internationaal netwerk
 • Teambuilding en intensiveren nationaal netwerk

 

De reis:

Na een turbulente vlucht van 13 uur en transfer naar het hotel in Singapore eisen toch tijdStudiereis_dag_02 om te acclimatiseren en op te frissen. Daar leent Singapore zich overigens prima voor, al heeft het missen van een goede nachtrust zeker impact en de 6 uur tijdsverschil is voelbaar. De eerste 2 dagen stonden in het teken van reizen, de 19 deelnemers beter leren kennen en een ontmoeting met de contactpersonen van de scholen waar wij de komende week op bezoek gaan.

De welkomstreceptie met enkele gastheren en –vrouwen van de scholen die we deze week mogen bezoeken was zeer prettig en had een ongedwongen stijl onder het genot van een hapje en een drankje.

De tweede dag in Singapore stond in het teken van onderlinge kennismaking en bekend worden met de cultuur en historie vanIMG_1833 Singapore. Deze IMG_1821dag is ingelast vanwege de nationale feestdag Vesak Day (boeddhisten in Singapore en over de hele wereld vieren de geboorte , verlichting en dood van Boeddha op Vesak Day , een tijd van vreugde, vrede en reflectie ) die afgelopen zaterdag was. Wanneer een feestdag op een zaterdag valt mogen scholen deze op maandag inhalen. Hierdoor verschoven de geplande bezoeken naar andere momenten deze week. Leerzaam en vooral ook indrukwekkend de stad te zien.

Middels een tourbus hebben we de hoogtepunten gezien van Singapore. De 4 pilaren van inwoners met verschillende culturen die elkaar hier respecteren en letterlijk naast elkaar leven. (Chinezen, Studiereis_dag_03Maliers, Indiers en Overige) We hebben kennis genomen van de architectuur. Onder andere de prestigieuze gebouwen rondom de Marina Bay, tempels zoals Thian Hock keng en genoten van het uitzicht vanaf het hoogste punt Faber Peak op Mount Faber. Vanaf mount Faber zijn we opgesplitst en in kleinere groepen onder andere het zeer toeristische eiland Sentosa bezocht.

De komende dagen mogen we op bezoek bij:

 • Pathlight school for Autism
 • Chatsworth International School
 • National Institute of Education
 • United World College ( internationale school)
 • Minds.org
 • Rainbow Centre
 • Hollandse school
 • Nanyang Technical University

5 reacties op Studiereis Singapore mei 2016

 1. Beste Boudewijn,
  leuk en interessant om je te volgen. Veel studie-plezier! Sjel van Gils

 2. Dank voor je bericht. Fijn om te kunnen volgen hoe de studiereis verloopt.
  De reis past perfect bij de ontwikkelingen binnen onze school!

 3. Ha Boudewijn,
  Mooi om het zo op afstand te kunnen volgen. Veel plezier en wijsheid.

 4. Erg leuk om je ervaringen te kunnen volgen. Geniet van de reis; hopelijk doe je interessante ideeën op.

Reageren is niet mogelijk.