Plickers

Een hele tijd geleden heb ik een Plickers (www.plickers.com) account aangemaakt. Ik wilde in de les kunnen stemmen / antwoorden laten geven zonder devices. Nu hebben alle leerlingen in mijn huidige klas een eigen chromebook, maar soms werkt dat niet helemaal goed of wil ik niet dat iedereen voor kleine formatieve toetsing / inventarisering van voorkennis of mening het chromebook moeten pakken en inloggen. De stemkaart ligt in het laatje en is zo gepakt.

Met de stemkaarten in de vorm van een QR-code die afhankelijk van hoe je de kaart houdt antwoord A, B, C of D zijn. De QR-codes zijn gelinkt aan een nummer die ik op de plickers site koppel. Echte namen gebruik ik niet omdat ik niet weet of de site gegevens opslaat.

Het is erg makkelijk een quiz / toetsje te maken. Je kunt kiezen uit een vraag (met of zonder plaatje) en 4 antwoordmogelijkheden, of een true / false optie. De tekst is aan te passen naar ja / nee, of waar / niet waar, etc.

Je hebt hier wel een goede wifi op je telefoon nodig om de gescande codes te lezen met de IOS of indroid app. De site die ik open op het digibord geeft de scores desgewenst weer voor de klas. Handig met een mening van de groep op bijvoorbeeld een stelling.

Ik vind het een mooie om naast Kahoot snel te gebruiken wanneer je geen mobieltjes in de klas wenst, geen device wil laten opstarten of niet iedereen een eigen device heeft.

De youtube van Hein Verhagen geeft een goede uitleg over hoe je in de klas deze tool kunt inzetten.