Chatsworth International School

Schoolbezoek dinsdagmiddag 24-5 IMG_1919

Na een goede lunch bij HAHA-THAI met veel napraten over wat we bij Pathlight hadden gezien, gingen we verder naar Chatsworth International School.

IMG_1958We werden ontvangen door Emily MacClean, die volledig ambulant aan haar taak als Education Technology Coach werkt op deze privéschool. De school zit in een oud gebouw en telt ongeveer 700 leerlingen. De school geeft aan een inclusive school te zijn, maar het aannamebeleid is strikt. De school heeft (mede daardoor) weinig leerlingen met speciale behoeften.

Emily is een Apple Distinguished Educator en Chatsworth zet Apple producten breed in. iPads bij kleuters, vanaf jaar 3 met macbooks. Ipads en Macbooks worden door school gefaciliteerd. Pas in het 6e leerjaar moet de leerling (ouders) een eigen macbook verplicht aanschaffen. De school bezit geen touchscreens, maar werkt met beamers en onder andere samenwerken op afstand als interactieve tool. Er wordt alleen met online applicaties gewerkt. Beheer is lokaal en minimaal. Vanaf het moment dat de leerlingen een eigen macbook hebben is ook het onderhoud hieraan volledig voor de leerling/ouders.

IMG_1959Presentaties van leerlingen:

Leerlingen krijgen van school een google account en maken hier actief gebruik van. Google sites wordt ingezet voor het bouwen van een portfolio. Deze pagina is “not listed” dus alleen te bezoeken wanneer je de link hebt.  Kleuters gebruiken Easy Blog Jr om een portfolio via de iPad op te bouwen.

Google Drive wordt ingezet voor het samenwerken en opslag van documenten. Docs, slides, Youtube en overige apps zoals i-movie mogen worden ingezet. Alles is online en docenten hebben toegang tot de drive van leerlingen. Resultaat moet hier zichtbaar worden en beoordeeld.IMG_1957

Google zelf werd in de laatste presentatie als onbetrouwbare bron gepresenteerd waar je vaak op verkeerde informatie uitkwam. Hij gebruikte kiddle.com om op de juiste informatie te komen, al is die soms beperkt. (koekeltjes.nl is de Nederlandse variant)

Wat ik mooi vond om te zien is dat de school onder andere webcasts gebruikt (presenteren met green screen) om de ouders de schoolkalender in een soort nieuwsuitzending te presenteren.

IMG_1964De hierop volgende rondleiding was een verademing. De visie die zojuist werd uitgedragen was ook daadwerkelijk te zien. Veel eigen inbreng in wat de leerlinge gingen leren en daardoor veel gedreven leerlingen die aan het samenwerken waren. De docent vertelde dat zij rondom een thema (kernconcepten) de leerlingen vrij laten in wat voor product ze creëren en hoe te presenteren. De presentatie was ook niet het belangrijkste. Voorop stond dat leerlingen een onderwerp binnen het concept kozen en daarbij een conflict namen en dit gingen belichten en uitwerken. Leerlingen mogen hier ook kiezen of ze aan een tafel werken of languit op de matten. Er heerst een ontspannen en vriendelijke sfeer in de groepen.

Na de rondleiding was het tijd om terug naar het hotel te gaan om gezamenlijk te evalueren. Wat vond je goed? Wat hebben we gemist? Wat nemen we mee?

Een geslaagde dag die afgesloten mocht worden op de Bugis Foodjunction.

2 reacties op Chatsworth International School

  1. Druk maar interessant programma hebben jullie. Leuk om te lezen!

Reageren is niet mogelijk.