National Institute of Education & United World College

Woensdag 25-5

nie-logo-signatureVanmorgen vroeg naar het NIE Special Needs Department van de overheid geweest. Het National Institure for Education huist in een  zeer grote campus met vele opleidingen en research centra bij elkaar. We worden goed ontvangen en krijgen een lezing over het publieke onderwijssysteem in Singapore en welke eisen er gesteld worden. Ook een deel over de opleiding tot docent en de veranderplannen die in 2004 door de president zijn aangekondigd. Niemand mag achterblijven, van welke komaf je ook bent.

IMG_1997Aansluitend vertelde Dr Wong Meng Ee over hulpmiddelen voor visueel beperkten. Zelf is Dr Wong blind en was direct het bewijs dat je met digitale hulpmiddelen gewoon kunt presenteren. Hij gaf aan dat inclusief onderwijs mogelijk is me de juist aanpassingen en consequente inzet.

 

uwcseaNa de lunch op de campus gingen we door naar United World College. Deze privéschool heeft ongeveer 3000 leerlingen en werkt met apple en op basis van projecten. Veel vrijheid van de leerlingen om te kiezen voor een onderwerp en uitwerking. Ook hier Google for Education als tool. Gmail voor e-mail, google-drive voor documenten, youtube voor beeld en in Google-sites het leerjournaal.

De school werkt met MacBook air. Iedere leerling krijgt een Macbook vanaf grade 4. Daarvoor wordt met iPads gewerkt. Alle apparaten zijn zelf te beheren, maar de IT afdeling heeft de mogelijkheid te monitoren en apps te pushen naar alle devices. Geen server in huis, dus ook alleen online of apps  in gebruik.

IMG_2018De school gebruikt zelf 8 apps als basis.

 • crome cast pro
 • Sago mini doodle cast (en pro)
 • idoceo assessment app
 • drawing pad app
 • Camera
 • iMovie
 • Meindmeister
 • Popplet

 

IMG_2017IMG_2016

IMG_2033De school is een privéschool en goed geoutilleerd. Alle gemakken zijn aanwezig en er staat een mediacenter op de planning om te bouwen. Alle digitale mogelijkheden voor publiceren en creëren (o.a. televisie-uitzendingen) zijn dan op locatie mogelijk. Ook de labs zijn goed uitgerust. 3D-printers, een grote printer, een computergestuurde frees voor houtcreaties, lasergestuurde 3D printer en een grote opstelling voor LEGO EV3 en NXT. Dit zit alles in een complex met grote handaardigheidslokalen. De gemaakte werken worden duidelijk tentoongesteld.

Digitaal houden leerlingen leervorderingen bij in een leerjournaal. Hiervoor wordt onder andere  SeeSaw gebruikt. Het mag geen portfolio heten omdat dat in hun ogen alleen de beste werken bevat en geen proces van leren weergeeft. Zelf zouden ze graag het rapport laten vervallen hiervoor, maar dat wordt nog niet geaccepteerd.

De deze geslaagde middag sluiten wij in het hotel weer af met een evaluatie van de dag en aansluitend een diner bij Khansama Tandoori in Little India. Morgen vroeg aantreden voor bezoek aan Minds.org en Rainbow Centre.

 

1 reactie op National Institute of Education & United World College

 1. Hallo Boudewijn,

  Als je google-sites als leerjournaal gebruikt, hebben alle kinderen dan een gekochte domeinnaam, of hebben scholen dan voor elk kind een domeinnaam gekocht ?

  Welk platform zou jij kiezen voor het bijhouden van een leerjournaal ?

  Groetjes
  Ans

Reageren is niet mogelijk.